Monday, May 30, 2011

Rombongan Kak Yam ke Seremban

Salam readers.

Last weekend semangat pegi Seremban sebab nak pi kenduri kawen kak Dayah.
Kak Dayah ni sy kenai time praktikal kat IPPT (Institut Perubatan dan Pergigian Termaju) tahun lepas.
Walaupun cuma seminggu kat lab kak Dayah ni, sebab dia peramah kami jadi kamcing.
Bukan dengan dia ja, yg lain skali.Depa happening sgt.....dan baik hati.

Mulanya keberatan nak pegi sebab jauh sgt. Nak menumpang kereta diorang macam segan la plak.
Last2 diorang buat rombongan naik bus, ape lg.Terus join lah! 
Thanks Kak Yam sebab organize rombongan ni..dapat jugak sy pegi.

Bertolak jam 11 mlm hari Jumaat, singgah subuh kat Seremban dan sampai kat rumah pengantin 
jam 9.30 pagi. Awal siot kan?? Nak buat camna..nak jejalan pepagi pun tak dak apa.

Pengantin pun baru nak bersiap, berkain batik lagi. Datang jer kitorang nak bersalam, menangis pengantin dibuatnya. Mau tak, terharu kot colleague datang 1 bus, walhal pengantin ingat sikit jer datang.
Lepas pengantin bersiap dia kuar kejap, pastu masok balik bilik rupanya ada 5 or 6 persalinan untuk shoot kat pelamin. Hebat betol lah..Paling sy suka gaun putih..tapi tak sempat nak amek gambar. 
Ni kamera hp ja, nak tunggu gambar potographernya lambat lg lah kot.

 Cantikkan baju Indian ni...sweet sangat~

 Ini tak tahu tapi baju orang nogori la kot

Ni baju bersanding....lain2 baju tak sempat nak ambek gambar. Berseri2 pengantin dalam busana rona emas. Ecewah..ala2 pengacara nona lak..ahaks

 Ini sy dan Najwa yg sibok nak beli baju bertunang kat Nilai walaupun lambat lgi nak bertunang..

 Ni Ada dan.....lupa plak namanya. Bising betol budak ni dalam bus. Dah la nakal, cam nak cubit2 jer rasa.

 Ni plak geng muda mudi yg ikot rombongan. Macam ada lagi yg lain rasanya...

Lebih kurang semua yg rapat dengan pengantin, exclude sy...tetiba sy sorang jer penganggur kat situ kan..haha..takpa, nanti sy apply keje kat IPPT lak.

Ondaway balik singgah Nilai. Sronok la makcik2 ni memborong tambah2 karpet. Tunggu lagi dah ruang simpan beg kat bawah kosong haaa...

Konklusinya, perjalanan kali ni memang meletihkan sebab tidor atas bus ja tapi sangat menyeronokkan and memorable. Tunggu sesaper plak kawen baru jumpa balik. Thanks girls sebab ingat sy.Luv u all!!

Diucapkan Selamat Pengantin Baru dan semoga berbahagia ke anak cucu kepada Dayah & Zikri.
Minggu depan kak Nurul pulak :)


Lastly, kenduri kat umah kawan lama.
Seronok pulak besembang kenangan sekolah rendah. Rindu rasanya~


5 comments:

najwa's said...

ngee~ best2. nanti meh la lepaking sini lagi. (^_~)

selamat pengantin baru cik dayah..opss, PUAN dayah. =p

Amalina E Azmi said...

atin makin cantek :)

byknya post psl org kawen..hee ada apa2 ka atin :P jgn lupa jemput aku naa


ps: i miss u too dear...

Fatin Athirah said...

@najwa:nanti hang out lagi okey!

@amen:dah musim org kawin nk buat mcamana..aku lambat lg tp tringin la jugak.nesti hg dlu... :)

lunarwolf said...

..atin, kamu chomei!!!..makin2 chomei..uhuuhuhu..kenapa aku xngorat hg awai2 dulu?...ahahaha..seyes chomei~.. ;)

Fatin Athirah said...

@hyda: kita dah tak bersama sekarang...nasik dah jadik bubur..haha