Tuesday, January 25, 2011

Sebijik Epal~

Minggu lepas-lepas sy ada join 1 sketsa sempena Festival Kebudayaan Islam or nama pendeknya FESKI (sedap gak). Tahun lepas ada join gak, sketsa Zinnirah. Mantap tapi sebab bab nasyid slack sket, memang kalag teros lah. Lirik tengok tangan, yg bernasyid lak pkai track suit (sebab b4 tu jd pahlawan dalam peperangan), mmg r tak masuk tema langsung. Tapi tahun ni lagi3 la mantap, cewah puji group sendiri plak.
Sketsa bertajuk Epal by The BIGS (bakal isteri gojes dan solehah).

Sketsa ni dimulakan dengan nyanyian boria, haah boria kau tema Islam. Sja nak buat kelainan sket. Di sebabkan sy satu2 nya orang Utara dalam group tu (sebab sorang lagi jadi watak utama, xleh la tamak2 semua dia nak kuar), so sy kena jadi tekong boria. Ehem2, test mic test mic. Time praktis mmg melalak sakan la, yakin je muka. Mai ja malam tu, kecut perut abih, sora pun tak keluaq. Bukak ja tirai terus rasa sejuk, sora ntah ke mana, keyakinan pun hilang. Step2 habis lupa nyanyi kaku je kat tengah tu. Haihhhh... memang x dak bakat seni agaknya (sebab kalo minat pun modeling ja..ecewah, berangan kau!). Kalo bab2 presentation sy OK la..haha. Disebabkan mic kat ctu semua cam hampeh je, suara pun dengar slow, sy pun x ksh sgt (sebab rasa suara yg kuar tym tu cm katak dah, naseb ja ujan x turun). Pas je boria taknak dah kuar, gemuruh tadi pun tak habis ls so jadi suara latar ja.

Dan akhirnya minit ke-12 pun tamat. Memang kalut2 gila rsa tapi havoc habis! Watak utama iaitu Haida, jadi sorang mamat nakal yg dah insaf. Kuar je dia berbaju melayu utk akad nikah, semua sorak beb! Macho abis la katakan..(sila jangan kembang setalam ya Haida). Rsa group kitorang je gempak, ala senior kan..bajet habis..haha. Malam penutup nnti baru tau keputusanya tp lambat lagi 9/2..Kalo menang Alhamdulillah, kalo tak pun tak pa sebab dah create memori indah sebelum berangkat kuar dari USMKK ni tak lama lagi.

Sekian, enjoy da pixca!

Semua yg terlibat dlm sketsa tu...tapi ada jugak yg takdak,
sori yep...ni je gambar reramai yg sy ada

Geng Jantan Macho la

Sy dan hero..amek kau muka seketoi2

Pasangan baru kahwen......dan bapaknya, yg gatal

8 comments:

INFINITY said...

Tolonglah faham saya rindu! Comel je semua!

lea said...

HAHA! kenangan terindah ni!

Fatin Athirah said...

ahahaha..kan3?antara kenangan terindah~

aimi said...

habis sketsa sedih. Nak lagi nak lagi.

Kenangan terindah.

Tengs atin, post entri ini.

Nanti mahu curi gambar boleh?

Fatin Sakura said...

hehe..sweet...ruginye tak join...huhu... 5 star la!

Fatin Athirah said...

curila...huhu

aliefcmoi said...

mak ai!! sampai ada yg nyamar jadi laki2..comel je pakai misai palsu tu..hahaha..ruginya laki2 tak dpt tgok.huhuuhu..aku dpt tgok malam ekspresi islam je time feski ari tu..tgok dak2 laki2 nasyid..huhu..

Fatin Athirah said...

opssssssssss.......