Tuesday, January 25, 2011

Malam Kebudayaan India

Disebabkan asyik buzy jej this week, xdak masa nak update. So sekarang tengah bermood blog ni nak update 2 entry.

Last week, I and my girls join Malam Kebudayaan India.
Of course this the last, so we want to create our memories as much as we can.
Nak join semua festival yg ada kat cni, sebab sebelom ni tak pernah join pun.
Sekarang busy pun nak pegi.

Masuk je pintu dewan dah kagum, tak pernah datang majlis yg gempak cmni
(under student arrangement, even staff pun tak buat macam ni, superb gorjes!).


Ntah apala aku bebel, org lain steady ja ~ Maimanah is missing, currently taking picture.

Cantik kan??

Macam biasa lah, g mana majlis pun kalo VIP datang lambat, start lambat la.
Kitorang pun datang lambat gak so dok belakang la jawabnya.
Naseb baik ada screen besar, at least nampak la ada labuci2 kat baju pengacara tu kan
(walaupun dah berubah kaler).

Opening was awesome!! dengan muziknya bikin aku mahu loncat2 aja...
Disebabkan Indian sinonim dengan lampu2, that hall looks nice bila padam lampu
(mostly mmg tutup lampu, time makan je tak. tecekik kang anak org!)

Selesai ucapan2 para VIP sekalian, ada dance. Cun! Boleh tahan seragam, step takyah cakap la.
Aku yg tengok pun nak sempot. Eating time!! Cepat2 serbu kaunter.................!
Orang lain baru beratur, kitorang dah habis makan pun.*pelahap*

Makan pelan2 ya girls, sy tunggu...

Nyempat ja Cken ni, dah macam artis lak mamat ni pun, semua nak begambar.

Another half time was also fill with dances. Macam2 jenis, folks la bangra, and modern.
Memang terpukau tengok. bertungkus lumus diorang berlatih dari sem lepas.
Almost perfect for unprofesional dancers. Sy bagik 4 bintang.......cewah.
And the drama also quit impressive, tak stereotaip macam drama melayu,
anak g bandar, derhaka, tak ngaku mak ayah, pastu kena sumpah.
 Jadi papa bru nak cium kaki mak.podahh..bosan.

Overall yg boleh dikatakan, MKI 2011 memang superb, bukan sja berbaloi utk yg pegi, malah rugi utk yg tak datang. At least, tau n merasa culture bangsa lain.
Tentatif majlis pun agak menarik. 9 smpai almost 12.30 malam.
Kalo majlis laen, sejam sengah or 2 jam dah habis. Tak sempat nak syok pun.
Even worse, sblom habis dah balik sebab x best, opsss!
Tapi, I sadis sket sebab tak pakai saree, ramai jer Malay pakai, jales2. Cun kot!

Haruslah ada gambar gediks okey~

Punjabi girls~gorgeous

Enjoy the show~

Girlfreinds~



semua nak buat iklan gg kan~

Tara~special for u

Lasts but not least~

p/s: tunggu CNY night plak, nak pakai cheongsam!

5 comments:

hanisah said...

tu baju punjabi lah..
saree mcm yg edot pkai.. hee

Fatin Athirah said...

ye eh??haha..tukar2 jap

Tara Ahmad said...

ngeee, thankies for d pic darl! btw gojes je uols walopun xpakai sari or punjab :)

Fatin Athirah said...

=))

aliefcmoi said...

rugi aku tak pergi mlm tu..tiket dah beli dah..terlajak tidopulak..nasib baek awk post gmbar ni..dpt gak tgok suasana kat situ..huhu..--->

http://aliefcmoi.blogspot.com/