Tuesday, April 12, 2011

Mucho gracias meamor~

Minggu lepas sy ada interview untuk Tenaga Pengajar Muda (TPM) UITM
tp esok nak interview, sehari sebelom tu baru diorang email ckp pospone :'(
Really disappointed...disebabkan dah beli tiket RM100, sy pegi gak umah akak.
Syg kot...leh beli 2 3 helai baju dah tau..

Disebabkan sy dah janji dengan sorg Prof kat sna, sy g gak la UITM Puncak Alam
Nak gak tahu jalanya..cane rupanya..kawasanya
Erkk...scary kot!Sgt la pendalaman..siap dah sampai Kuala Selangor lg
Dah la kawasan pembunuhan Atlantuya la tu...
Mengikut petanya dah betol...dah lama ni drive straight, tp napa x jumpa2 pun McD?
Disebabkan takut dah terlepas simpang, kitorang berenti tnya org.
Owh, mmg atas lagi upenye...

Sampai sudah...mak aih!Besornya kwsanya..nak dibandingkan ngn USM Kampus Kesihatan ni
mmg x bleh lwn la...Cantik..tempat baru la katakan.
Kawasan luas sgt, bangunan Fak pun banyak, nasib baik x silap cari.
Yg scarynya bila tgk tangga penghubung antara hostel dengan kwsn Fak..
rasanya leh mati kering kalo x dak kenderaan, at least basikal ka moto ka

Sesampai je lab PROMISE, lecturer yg nak dijumpa dah takdak..meeting katanya.
Sy dtg dr jauh ni...tlg la consider..grrrr!
'Adik dtg balik ye nnti, sy tetapkan appoiment dgn Dr.' humm...sabar jela

-muka frust datang jauh2 tp hajat tak tercapai, yg belakang tu sila ignorekan-

Takpe2, sblom balik jom kta singgah shopping mana2 dulu, kata akak.
Yeay! tp x shoping pape pun...xde yg bekenan kat situ.

The next two days, I pegi balik ngn my boy, ish..silap jln plak dok asyik bersembang
And that day I meet both the lecturers, senang hati n hajat dah tercapai.
They accept me, but still have to wait for the scholarship. :)

Excitedly, going back home. My bf taknak pegi shoping2 (xde duit la tu :P)
But dia bwk sy ronda2 kawasan hostel n uitm shah alam
OMG, hostel 6 tingkat xde lift.Dah la scary macam zaman jepun punya bangunan.
Kalo I dok tingkat 6, mmg kurus tgk tulang la jawabnya.
Nevermind, singgah kejap Tasik Shah Alam.
Oh, so bored.Kalo masuk Wet World tak pe lah jugak.
Kita g makan ais kacang ke cendol lg bagus tau syg.
Then, balik sudah..hehe

*serabai*

*Snow white and his little man*
Macam la putih sgt kan...tp biarla!lol

Thanks syg temankan sy dua hari bturut2. I've great time wif you. Heart u!


10 comments:

DarkArtz said...

accepted???
kau dah dapat tpm la ni???
hebat tul.......
tahniah.......

kalau la aku tau ada tpm ni......
huhuhu.....

Fatin Athirah said...

tak la.tpm tu biasiswa, tak inteview pun lg.yg accepted tu prof tu trima aku jadi student dia la.kira ada spot dah tp xdak scholar lg.
nak sambung gak ka?
sori tak sempat war2 kan psai tpm ni.aku pun ec last day. :(

najwa's said...

aduh, sgt rindu zaman beruitm itu~ :(

puncak alam memang jauhhhhhhhh sket~ tp, cmna leh terlajak sampai ke kuala selangor tuh? hehe

siyesly sgt rindu untuk melepak di KL. :( :( :(

Fatin Athirah said...

kitorang dari pekan meru.
xtau la..dah nampak signboard kuala selangor bru smpai uitm.
hg dlu kat ctu eh??

alolo...nnti mai la lwt aku :)

lea said...

owh..atin nak sambung keje eh?

Amalina E Azmi said...

atin, further study kt situ ka? waah besnya...siap diteman encik erwan lg...sweet :)

Doctor on Duty- Siti Soleha said...

wah..dah ade yang terima..bagus la..
ksol pernah gi puncak alam tue..besar dan lawa gile..jeles gile tgok hostel suma lawa-lawa..sorang pakcik kerje atasan sana..xpasti pensyarah ke ape tak..tp rumah besar gile kat puncak alam tue..tepi rumah artis..hehe

Fatin Athirah said...

@lea: sambung blaja la..tak keja ag cne nak sambung

@amalina:insyallah sambung sna, peluang ag cerah dari kat usm wlaupun dkt ngn hometown :(
eh, mna ada erwan teman...bulan depan dia pun blk png dah.sorang2 kat tmpat scary tu.. :'(

@k.sol:rumah kat dalam uitm ke apa?ritu pegi tak smpai pun kwsn perumahan.dh la dia ckp hostel xde utk bdk master.kena dok luar..harap tabah la kalo dok luar..

thnx semua ^^

s.u.h.a said...

sweet :)

Fatin Athirah said...

@suha:i ngn bf ke?huhu..thanks