Tuesday, January 11, 2011

Lawak gila kentang!

Petang yg dingin tadi aku terima 1 email yg buat aku ketawa tebahak.muahahahahaha
Dahla nak magrib, isk tak baik betoi aku ni.
Tapi kalo korang baca pun memang gelak sakan ah, silap2 sakit perut ag.
Lawak ni pasal Samy Vellu -_-

DS Samy Vellu finally and officially resigned from his post of the longest MIC President ever live, after leading the party for almost 31 years. The Malaysian Insiders has its story, here. Frankly, I will miss him very much especially for all his funny quotes he made all these years. Like what our Prime Minister said in the 2010 Barisan Nasional Conference, "We will miss DS Samy Vellu because he add a lot of color ... sometimes a bit too much color". Therefore, as a token of appreciation, I just wanna share his famous quotes ever made by the one and only, Samy Vellu.


1. Samy Velu quoted on Pos Laju:
"Besoh kirim, hari ini juga sampai"

2. On one TV news when he tried to say he felt very ashamed:
"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"

3. Samy said in one of his "ceramah":
"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Then one pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" And Samy gloriously replied, "Kalao takde sungai, kita bina sungai"

4. Samy's most favourite quote on the news for the decade is this:
"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!"

5. During water crisis:
"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!"

6. On social society's problem:
"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade"

7. During blood donation's program at Sungai Siput:
"Marilah kita semua menderma dare"

8. His welcome speech in most of his functions:
"Selamat datang saudara-mara semua" (It should have been "saudara-saudari")

9. During the height of the Al-Arqam's saga, he said in a press conference:
"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam"

10. At an opening ceremony for a new building:
"Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik dari pentas wuntuk membuka kain"

And of course the world's greatest joke of all times:

"Kita akan bina roket pigi matahari." One of the reporter responded, "Tapi Datuk, matahari terlalu panas untuk didekati." Samy replied, "Itu tade masalah. Kita hantar waktu malam."

Ahahahaha.....kalo yg ni tak boleh wat korang gelak, korang mmg kena jumpa kaunselor!
Tak tahu la Samy Vellu ni mmg betol2 wat lawak or dia tak sedar dia cakap apa.
Rasanya budak2 ja cakap camtu. Cam Sin chan..o_O

There you are folks. For DS Samy Vellu, we wish you all the best!

5 comments:

lunarwolf said...

..aahahaha..bengong betull!!~

Fatin Athirah said...

hg kata samy vellu bengong...ayokkkk
tapi aku pun rsa cmtu..hahaha

DarkArtz said...

har3........
sapa yang tak ketawa, memang kena pegi cek ngan doktor la........
ada something wrong........
hahahaha.........

asybedazzle said...

hahaha. okay quote ni make up my day. haha. :D

Fatin Athirah said...

happy to make uols laugh =D