Tuesday, June 22, 2010

Meowww......

Anak2 kucing dan pakciknya..

Entah sejak bila aku suka kucing balik.
Disebabkan adik aku dah masuk hostel aku la yang bagi diorng makan.
Nama kucing tu Raprus.Aku yang bagi.
Maksudnya kurap-kurus....haha
Tp sebenarnya bulu dia lembut sgt, cuma corak tu dari jauh nampak macam kurap.
Masa 1st time tengok mmg la telampau kurus sgt.
Bila dah masuk umah baru sedar2 kucing ni dh ngandong.
Sekarang anak2 dia dh 6 minggu pun.

Masa minggu ke-4 mata diorang stil xleh bukak.
Aku ngan adik aku pun jadik la optomologist..g titik eye mo.
Ada yang tebukak ada yang bengkak..warghhh!!lantak la..
Sekarang dh celik luas, dh nakal n yang x tahan dah berak merata!
Ni yang nyampah ni...sepak kang..hehe
Aku bersabar hari demi hari. Masa nak cuci taik depa semalam,
betapa tekejutnya aku nampak cacing putih!!!!!
Mesti dari anak kucing ni.
Maka tiada kompromi!!!
Weekend ni dh decide nak g tauk memana.
Dah bila belajar parasitilogy ni of coz la tgk sumer cacing msti bwk mslh.
Aku x leh biarkan...haha
Maka tamatlah riwayat raprus kat umah aku...

Nota kaki : Suka kucing parsi ja..huhu

2 comments:

lunar wolf said...

..tidakkkkkkk!!!!~

Cik Gojez said...

napa??
haaa..........ritu aku lalu kot mcang bubok..bru tau..ptt kta dekat ngn kulim..aku dok bayang kot len..haha