Sunday, March 18, 2012

Collagen?

Salam dan selamat petang semua.
Diharap kalian semua berada dalam keadaan sihat sejahtera.
Alhamdulillah sy disini sihat walafiat dengan nafsu makan yg semakin membuak-buak,
tak dapat dibendung dan sebab itu tak dapat dinafikan jugak
yg saya makin GEMOK. What????? Come to ur sense Fatin. Wake up!!
Takmo gemok2 nih nanti nak kawin tak kan nak jadi pengantin debab atas pelamin??
Owhh damn NO!!!!!

*eh apa yg aku merepek pepetang nih? Harap maaf semua. Minda di bawah pengaruh ghrelin hormon (hormon lapar) memang macam ni  =.='

Hah, berbalik kepada tajuk post kita harini: Collagen
Kolagen ini adalah protein yg terdapat dalam tisu tubuh kita. Ia adalah penting untuk kulit yg tegang tulus mulus ye. Tapi malangnya tahap kolagen dalam badan akan berkurangan sebanyak 1.5% SETIAP tahun bermula umur 25. Oh oh oh!! Sy dah 24, kena start to take collagen! Therefore, it is advisable to take collagen drink/pil as supplement to maintain ur body collagen! Dont look like a nanny before ur age! Tapi kan orang dulu2 tak amik semua ni pun tetap maintain awet muda tak dak penyakit kan? Whats ur secret dear nanny??? Mesti la ulam-ulaman kan...tula, payah sket la nak dapat/makan ulam tetiap hari. Walaupun sy pencinta ulam (semua daun pun bantai, silap2 boleh jadi cam kambing), I still think that I need to take collagen as dietary supplement.

Setelah membebel pjg berjela,
Yang sebenarnya....Sy nak tanya, produk kolagen apa yg bagos eh? Korang penah try or dri sedara mara/ sahabat handai yg penah try? Cer kongsi sket. Sy buntu la nak beli produk apa, byk sangat kat pasaran.
Total Image? NH Colla Plus? Kinohimitsu? Dr II Dr Romzey? Eh?  >.<

Nak berkongsi la sket ni. Dulu ada la mak sedara, pas bersalin dia minum Cocoa colagen. Dia cakap kulit2 yg kendur tu cepat la menegang balik n kulit dia jadi gebu mulus gitewww...walhal dia dah mmg putih melepak :(
Maka tanpa was2 sy pun pegi la beli, 30 sachet lam RM58 camtu (dah lupa exact price). Then pas minum tu...puiiii takdak hapa pun perubahan  =.="
So mulai saat itu dah tak percaya produk melayu. Harap maaf, melalui pengalaman kebanyakkan produk melayu tak meyakinkan. As a scientist, I'm more confident with scientific finding that proven by clinical trial...hehe

Diharap anda dapat kongsi/bagi cadangan yep. Thank you.

Ok dah boleh pi makan mee goreng mamak depan masjid. Bye!

3 comments:

Dylla Fadzil said...

total image mcm promising saja? nnt bila bila kita p QB, jom masuk GnC? tgk supplement apa menarik. hihi.

Fatin Athirah said...

Kahkah.tgk review cm bagos..ok nnti kta ushar

pembekal mutiara said...

Nh cola plus,saya minum sebotol suda nampak kesan,saya mminum innershine,lmbt sangat kesannya.produk utk kulit yg saya pernah try sne beauty essance,innershine lama dan baru,fluffy pinkish soy cologen gluthione,coco cologen dan soy cologen prima beauty.plg berkesan nh cola plus,tapi harga pun kira mahal jugalah.sne agak slow sikit.