Thursday, December 1, 2011

Graduation

Salam sejahtera buat semua bloggers :)

Tanggal 22hb September lalu sy secara rasminya telah berjaya menamatkan pengajian ijazah dalam bidang Bioperubatan, Alhamdulillah. Terasa penat lelah menjadi pelajar dah terbayar. Buat kamu yg masih lagi belajar, teruskan perjuangan anda. Semoga berjaya.

Minggu sebelum majlis konvokesyen memang lah sibok amat. Terpaksa berulang alik ke Penang. Kali kita tengok org konvo skarang mesti ada gambar pre-grad kan?siap hire photographer lagi. sy xdak pun semua tu..so sad! Ari pegi amek jubah sy terjumpa sorang blogger ni. Nama dia Hamizah Dali (do visit her blog ya!). Sy recognize dia sebab dia slalu tgl msg kat chatbox. Thanks gal slalu lawat blog ai. Muka dia plak cam best fren sy masa matrik. Lagi la ingat....Tym nampak dia, sy ngah lipat jubah. Ingat nak pegi tegor after that la, tapi bila angkat je kepala dia dah ilang...tak sempat nak berkenalan :P

Pagi2 lagi dah bangun awal sebab excited nak pi majlis konvo. Maklumla majlis petang la katakan. Bila dah siap, abg pulak ada hal. Terpaksa la tunggu dia satelkan semua dulu. Alih pukol 12 baru gerak p USM. Jem la apa la 1.30 baru sampai sana. Tak sempat nak melawat gerai2 dah kena besiap pakai jubah and pegi amek name tag. Kalut2 masuk dewan haa..cam tension pun ada. Then, course kitorang yg kedua naik pentas. Agak kelam kelabut la jugak dengan nebes lagik. Akak tu dah pesan pun naik sana senyum, pegang file tangan kiri then senyum kat kamera. Naik je pentas tu dupp dapp dupp dapp...........terus lupa semua. pegang blak kanan, file tebalik la tu..gambar pejam mata. dah nebes sgt siap gigit bibir lagi...arghhhhh udohnya aku!


*plez jangan gelak terbahak2, ai boley dengar okey!*

Selesai ja upacara sy berlari2 cari mak n abang sebab nak mintak kemera. Sebelom tu sempat la pesan kat kawan, 'tunggu kejap aku nak g amek kamera.nak tangkap gambar miscall aku tau'. Bila sy patah balik tempat sama, semua classmate dah xdak..uwaaaaaa sedihnya! Naseb baik terjumpa ex-rumet and anis...

*miss you Maimanah*

*lama jugak tak jumpa anis...miss u too*

So dah takdak nak pegi cari/tangkap gambar ngan kawan. Disebabkan dah lewat n letih, so bergerak utk balik! Sebelom tu pegi shoot kat tepi bukit...hehe. Ondaway nak mai nampak 1 area baik punya....

*before the ceremony start*

*yeay dh dapat segulung ijazah....syggggg mak!*





Sekian sudah....
*tetiba mud menulis hilang.tatau dah nak kata apa*




2 comments:

Lea Isnawi said...

lamanya baru update. 2 bulan sudah. hihi

apa2..tahniah sudah graduate =)

♥e'in♥ said...

tahniah.. :)