Thursday, August 19, 2010

Rasa macam x seindah orang lain

Sy x dapat nak nilai diri sy sendiri
sy x tahu yg sy ni jenis bersyukur ke x...tapi rasanya sy slalu mengeluh
mengeluh itu dan ini
sebab sy rasa hidup sy x seindah orang lain
sy x dapat buat apa yg sy nak pilih
tp itu kisah lama, sy syukur dgn plihan skrg
tp stil, sy rasa hidup sy x best-bosan
rasanya cam x seceria orang lain..kurang pengisian
bila sy tgk gmbr orang bersuka ria dgn teman2 kat fb, sy jales
bila sy baca blog org buat itu dan ini, sy jales
bila org lain dpt buat apa yg sy tringin nak buat, sy jales
x besyukur kan sy?
sy cuba menerima semua ni, tapi jauh dlm hati sy sedih
xtau la kenapa.
sy mungkin terlupa semua ni bila sy dgn family
dan ya, kekasih sy
tapi waktu lainya..entah
kawan?mesti la ada..gila hidup sorng?
tapi x tau la macam mana nak ckp

Jap nk istigfar...semoga lepas ni sy lebih tenang
x pk benda2 remeh cmni
dan lbih menghargai hidup sy agaknya
harapnya msa depan sy lebih indah.

=)

4 comments:

Nisha Ismail said...

sayang,

hidup akan sentiasa jadi indah kalau kita percaya kita mampu buat hidup kita indah.

sayang atin banyak banyak. :)

Cik Gojez said...

sha, susah nak keep in mind yg hidup aku akan indah.it always takes time..

btw, tengs sha.love u too

desir2sakura said...

Kita mengeluh kerana makanan kegemaran x dihidagkan,sedangkan perut memboyot kenyang.Kita mengeluh kerana kepanasan,sedangkan angin semula jadi tersedia tanpa bayaran.Mudah nya kita mengeluh kn,tp susah sgt utk kita bersyukur..peringata utk saya juga :)

Cik Gojez said...

sakura, mekaseh...sy cuba serap apa awk ckp k.