Saturday, February 6, 2010

Chicken wing and neck

Korang suka mkn kepak ayam tak??
emm...sedapkn bahagian ni
tp korang tau x bahagian ni leh datangkan bahaya kepada kita especially LADIES..


kenapa??
sebabnya sekarang kn sumer benda nk segera
ayam2 yg kita mkn pun segera gak
coz ayam organik lambat n besar n high cost nk maintain
so guna la cara saintifik
dunia kn dh maju..dh canggih


slalunya penternak ni akan cucuk hormon steroid kat kepak n tengkuk ayam ni utk mempercepatkan pertumbuhan ayam tu...
besar cepat..jual cepat..makan cepat!!
so bahagian ni sgt high concentrated os steroid hormon
therefore it will cause steroid toxicity
besides it can cause cancer especially cervix cancer
this cancer usually detect at last stage because ladies kat Malaysia ni x nak wat Pap Smear..
lece la malu la xdak masa la...
akibatnya???tanggung la..


konklusinya kurang2 kan la makan kepak ayam yg sgt lazat ni
n wat la Pap smear
it's not for married women only
gadis2 macam kita pun bleh...huhu

6 comments:

lea said...

good info..
thanks!

Cik Gojez said...

huhu...sesama lea

AnNe said...

tengkuk n kepak ayam tinggi saturated fat...
haha...
btw, hg da buat ke pap smear..?
=P

Cik Gojez said...

of coz la x...hahaha
walaupun aku suka gak mkn kepak
bg nasihat jer...ak pun blom tebukak hati nk wat
tp tkt gak..huhu

lunar wolf said...

..tapiiiiiiiiiiiiiiii~..aku suka kepak..uhuhu..pas nie nk makna kepak ikan je r~

Cik Gojez said...

ikan ada kepak??
mkn paha lak..haha